Project

Project asbest sanering sporthal te Helmond

Opdrachtgever gemeente Helmond

Sanering van Asbest

Onlangs hebben wij in opdracht van de gemeente Helmond een asbest sanering uitgevoerd in een sporthal te Helmond. Naar aanleiding van werkzaamheden t.b.v. het aanbrengen van een ventilatie was er een asbest besmetting ontstaan in een sporthal van een school.

Asbest inventarisatie rapport

De werkzaamheden werden direct stilgelegd en er is een asbest onderzoek gedaan naar de aanwezigheid hiervan en hoe groot de besmetting was. Naar aanleiding hiervan is er een asbest inventarisatie rapport gemaakt met de asbest bronnen. Hierop is de vraag gesteld door de gemeente Helmond of wij op korte termijn dit konden oplossen en saneren. We zijn direct toen het rapport binnen was begonnen met het maken van een groot containment, waarbij rekening is gehouden met het niet beschadigen van de vloer en muren.

De sanering was extra moeilijk omdat er ook een besmetting op een gedeelte van het plafond boven in de sporthal was. Na het gereed maken van het containment is de asbest besmetting gesaneerd en vrijgegeven waarbij ook nog extra kleefmonsters zijn genomen. Na de vrijgave is alles netjes afgebroken en opgeruimd.

Werkwijze van der Heijden BV

We hebben complimenten gekregen van onze opdrachtgever over de werkwijze, communicatie en onze medewerkers.