Project

Project asbest sanering en totaalsloop Refter kasteel Gemert.

ASBEST SANERING EN TOTAALSLOOP

In opdracht van BL Huisvesting uit Gemert hebben wij onlangs de asbest sanering en totaalsloop van de Refter kasteel te Gemert uitgevoerd.

Als eerst hebben we alle asbest gesaneerd, onder andere veel asbest buizen die van de zolder naar de kruipruimte liepen. Deze zijn gesaneerd in containment. We hebben er 1 containment van gemaakt van de zolder tot de kruipruimte, alles gesaneerd en vrijgegeven.

Daarna zijn we door gegaan met het strippen van het slooppand en het los zetten van de andere gebouwen die bleven staan, om vervolgens het gebouw totaal te slopen tot de kruipruimte die intact moest blijven.

De moeilijkheid van deze sloop was de kruipruimte die intact moest blijven en die was voorzien van een dunnere betonvloer en waarlangs een gracht liep waardoor we voorzichtig moesten slopen. Ook alle afvoer van het asbest, hout, bsa en puin was een uitdaging omdat we door een nauwe kasteelpoort en over een brug moesten met alles. Al met al een mooie uitdaging die we met zijn allen als een mooi project hebben afgerond.